Versenyek – 2018

A Salgótarjáni Hegyikerékpár Egyesület részéről a végleges 2018-as versenyidőpontok kihirdetése március közepén várható, miután ismertté váltak úgy a hegyikerékpáros, mint az országúti kerékpáros országos versenynaptárak. (Az éves eseménynaptár már összeállít, megtekinthető ide kattintva. A saját rendezésű események időpontjai az előzőek tükrében még változhatnak.) Terveink a következőek:

  • 2018-ban lesz 25 éve, hogy a Salgótarjáni HKE megrendezte a frissen alakult Magyar Mountain Bike Szövetség első hivatalos Országos Bajnokságát. Erről egy jubileumi, “retro futammal” szeretnénk megemlékezni, várhatóan 2018 májusában.
  • Idén is megrendezzük a 24. Hegyikerékpáros Városi Bajnokság Sorozatot Salgótarján környékén. Visszatérünk a 4 futamos lebonyolításhoz, legalábbis részint. Az idei Városi Bajnokság Sorozatnak 3 “hagyományos” állomása lesz: versenyek a Dolinkában és a Tóstrandon, továbbá a Karancs Királya uphill időfutam. Újdonság lesz a MedvésKör kistestvére, a MackóKör sorozatba való bevonása. A QR-kódok leolvasásával bizonyítható teljesítéssel egy megadott időszakban lehet majd próbálkozni (akár többször is), de a Városi Bajnokságot lezáró őszi, utolsó állomás is a MackóKörhöz fog kapcsolódni.