Íme a Salgótarjáni HKE idei eseményei

Íme a Salgótarjáni HKE idei eseményei

Kedden délután megtartotta idei első ülését a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület elnöksége. A teljes létszámban összeült testület áttekintette a tavalyi év gazdálkodását, döntött az idei szakági költségkeretekről és elfogadott tagfelvételi jelentkezéseket. Az elnökség döntött továbbá olyan egyedi támogatási kérelmekről is, melyeket jelentősebb hazai és külföldi rendezésű eseményeken való indulás érdekében nyújtottak be az egyesület tagjai.

A legfontosabb és a legtöbbeket érintő döntések mégis talán az idei versenynaptárhoz kapcsolódnak, melynek tervezete néhány napja már nyilvánossá vált. Az április 5-re tervezett Sportos Egészségnap a koronavírus terjedése elleni intézkedések részeként meghozott országos és helyi döntések értelmében elmarad.

Az első saját rendezésű 2020-as esemény a Kohász Kék útvonal fennállásának 50 éves évfordulójához kapcsolódik. Május 16-án Kreicsi Gábor szervezésében az útvonal szellemiségét és tájolását követve, ugyanakkor végig aszfalton lehet majd bejárni a Diósgyőr és Salgótarján közötti távot. A „hivatalos” Kohász Kék teljesítménytúra (gyalogos formában) augusztus 15-én lesz, egyesületünk Túra Szakágának tagjai is segítik a rendezést.

Egy év szünetet követően felfrissülve tér vissza a 13. alkalommal megrendezendő Karancs Királya. Az útvonal a korábbiak szerinti lesz, így a rajt és a cél(ok) sem változnak. A versenyközpontnak (nevezés, ebéd, eredményhirdetés, illemhelyiség, öltöző, zuhanyzó) azonban idén már a Tarjáni Gyermektábor ad helyet. Az eseményt pénzdíjas versenyként tervezzük meghirdetni, ennek részleteit a hamarosan megjelenő versenykiírás taglalja majd.

A 222 Sport Alapítvánnyal (Börzsöny Ásza Helyi Időfutam, május 1.) és a Tour de Pásztó (augusztus 20.) szervezőivel, továbbá Szuha Község Önkormányzatával közösen, a Salgótarjáni HKE koordinálásával idén meghirdetjük a Nógrád Megyei Országúti Kerékpáros Hegyi Időfutam Kupasorozatot. Szuha és Mátraalmás között, jelentős részben a tavaly felújított aszfaltcsíkon egyesületünk Szuha önkormányzatával közösen rendez majd hegyi időfutamot június 21-én. Az évzárás pedig most már talán mondhatjuk, hogy hagyományos módon a Cered és Rónafalu közötti hegyi időfutammal érkezik majd el. A CRIF #3 időpontja: 2020. szeptember 20. Ide tervezzük a négyfutamos kupasorozat összetett eredményhirdetését is.

A kupasorozat részletszabályainak kidolgozása és kategóriák meghatározása folyamatban van. Az egyes események pontos versenykiírásai hamarosan, időben megjelennek majd.

Az egyesület éves rendes közgyűlésére várhatóan 2020. április 24., pénteken kora este kerül sor. A részleteket az egyesület alapszabályában meghatározottak szerint kiküldendő meghívó ismerteti majd. Az elnökség döntése szerint a közgyűlést valamelyik salgótarjáni étterembe hívjuk össze, vacsorával egybekötve.

Eredményes és élményekkel teli szezont kíván minden tagjának a Salgótarjáni HKE elnöksége!

(Kiemelt fotó: Földi Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.