Karancs Királya – Az eddigi rekordok: 22:36 és 23:03

Karancs Királya – Az eddigi rekordok: 22:36 és 23:03

A számok bűvöletének hódolva mutatjuk 11 év összesített eredményeit. Mindet. A szűrők segítségével rákereshetsz magadra, korosztályos ellenfeleidre vagy akár csapattársaidra is.

De ha már számok. Dr. Bakos Gergő (Salgótarjáni HKE) 22 perc 36 másodperces idejét a debütáló rendezés óta nem tudta megdönteni senki. Az akkoriban a hazai élvonalba tartozó hegyikerékpárosunk érdemeit nem kisebbíti, de hozzá kell tennünk, hogy emlékeink szerint egy bizonyos szempontból az az év, illetve egy másik év voltak a kivételek tekerhetőség szempontjából. Az Elemér-forrás utáni meredek szakasz alapjában véve szinte kitekerhetetlen, kivéve amikor jelentősebb felújítás, beruházás zajlik a csúcson található rádió- és telekommunikációs állomásokon, emiatt pedig sokat jár fel teherautó (jellemzően egy IFA). A legközelebb ehhez az időhöz, és egyben a csúcstartón kívül egyetlenként 23 perc alatt 2009-ben a balassagyarmati Béla Attila járt (LTV – Merida Racing Team, 22:54).

A futók 2011-ben csatlakoztak hozzánk, Telek András (Zenit SE) remek felvetésére. Itt egyértelműen a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozathoz való csatlakozásunk hozta meg az “emberes időeredményeket”, hiszen a hét legjobb idő az utóbbi három évből származik. A legerősebb mezőny 2016-ban járt a hegyen és lényegében a papírformának megfelelően lett a Karancs Királya az akkor az egyik legjobb formában lévő hazai hegyi futó, Pelsőczy Attila (TFSE). Az egészen “izmos” rekord így az ő nevéhez és ehhez az évhez kapcsolódik a futóknál: 23 perc és 3 másodperc.

Az Elemér-forrásig teljesített idők között csak azok a korosztályok sportolói találhatóak meg, akiknek itt véget ér a versenye. Olyan kimutatással sajnos nem rendelkezünk, mely a csúcsig versenyzők itteni áthaladási idejét is mutatja. A futóknál Fehérvári Dániel (Dornyay SE) 2011-es ideje a legjobb: 13 perc és 21 másodperc. A hegyikerékpárosoknál megkockáztatjuk, hogy a kilátóig versenyző sportolók között is nagyon kevesen lennének (ha lennének egyáltalán), akik gyorsabban értek volna ehhez a ponthoz, mint a csúcstartó Adame László (Nagybárkány), aki 10 perc és 20 másodperces idejével található a 11 éves abszolút élén (meg második és harmadik helyén is, további eredményeivel).

A 11 éves eredményeket összesítő táblázat az alábbi ikonra kattintva tölthető le.

És álljon itt egy kis kedvcsináló is, ha esetleg valakinek elvettük volna a kedvét ezekkel a “prémium” időeredményekkel. A 11 év összes versenyzőjének teljesítménye alapján a Karancs Királyán a versenyzők átlagban:

  • 30 perc és 35 másodperc alatt érnek fel a kilátóhoz hegyikerékpárral;
  • 16 perc és 31 másodperc alatt érnek fel az Elemér-forráshoz hegyikerékpárral;
  • 35 perc és 25 másodperc alatt futnak fel a kilátóhoz;
  • 19 perc és 48 másodperc alatt futnak fel az Elemér-forráshoz.

Amint azt korábban már bejelentettük: a 12. Karancs Királya időpontja 2018. június 10., vasárnap. Előnevezés nem szükséges, a helyszínen várjuk majd a nevezőket. A futók tömegrajttal, a hegyikerékpárosok egyenkénti indítással indulnak majd neki a korosztályok szerinti távoknak az Elemér-forrásig, illetve a Karancs csúcsán álló kilátóig. A verseny kiírása az alábbi ikonra kattintva tölthető le.

 

Kiemelt fotó: Dr. Bakos Gergő, a Karancs Királya hegyikerékpáros csúcstartója (Fotó: Kelet – Nógrád közéleti magazin | Facebook)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.