Önkéntes szemétszedési akció a Tour de Hongrie Salgótarján környéki útvonalán

Önkéntes szemétszedési akció a Tour de Hongrie Salgótarján környéki útvonalán

A világ számos országába eljutnak majd azok a képkockák, melyek az idei Tour de Hongrie magyar kerékpáros körversenyen kerülnek rögzítésre. Annak érdekében, hogy a nemzetközi mezőny a lehető legtisztább útszélek között haladjon keresztül megyénken, a Salgótarjáni HKE önkéntes szemétszedési akciót hirdet úgy az egyesület tagjai között, mint a segíteni szándékozó civilek körében.

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület a Szécsény – Endrefalva – Ságújfalu – Salgótarján – Vizslás – Kazár – Rákóczibánya – Kisterenye útvonal megtisztítását vállalta magára. A megyeszékhelyi klub elsősorban saját tagságára számít, de örömmel fogad bárkit, akinek szívügye a kerékpározás és ezen ügy mellé szeretne állni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Jobb, ha el se dobod!” című szemétgyűjtési akciója során több mint 12 ezer önkéntes, mintegy 400 helyszínen gyűjtötte a szemetet április végén. A társaság 93 mérnökségének több száz teherautója közel 1000 tonna hulladékot szállított el az utak mentéről, az akcióban a most megtisztítani kívánt szakasz meghatározó része érintett volt. Ezáltal most jóval kevesebb dolga lesz a szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozóknak, mint a közút tavaszi akciója híján lenne.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület megkeresésére szemétszedő kesztyűket, szemeteszsákokat, láthatósági mellényeket és úgynevezett szemétszedő csipeszeket is biztosít az akcióhoz csatlakozók számára. Az önkéntesek segítségét külterületi szakaszok megtisztításában várja a kerékpáros egyesület, a belterületi szakaszok rendbetételére (ahol az egyáltalán szükséges), az illetékes önkormányzatokat fogja felkérni a klub.

Az akcióhoz csatlakozni kívánó segítők jelentkezését a Salgótarjáni HKE székhelyén (Salgótarján, Füleki út 8.), vagy a +36 20 37 17 333-as telefonszámon várják. A szemétgyűjtésen túl a klub a 2019. június 13-i, Balassagyarmat-Miskolc szakasz fent megjelölt részének útvonal-biztosításához is vár segítőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.